Заједничким корацима ка јачању привреде нашег града

Дарко Вукашиновић је након осамнаест година рада у чувеној издавачкој кући „Дечје новине“, започео свој приватни бизнис. 2000.-те године је отворио приватну фирму „Прима-издаваштво и дистрибуција“. Године рада, искуства и залагања у овом послу, у коме је господин Вукашиновић пуних 36 година, помогле су да своју фирму доведе у  ред најугледнијих у Србији и најуспешнијих у Горњем Милановцу. Иначе Прима издаваштво и дистрибуција у свом саставу има књижару, а од пре пар година, Вукашиновић је са супругом докторком Биљаном, основао и модерну Поликлинику „Прима медика“. У развојном путу у свету привреде господину Вукашиновићу је више пута помогла локална самоуправа.

-Ово није први пут да Општина Горњи Милановац излази у сусрет мојој малој фирми. Ово је већ трећи пут да ми купујемо од општине земљиште за потребе наше фирме. и сада смо захваљујући разумевању општинске управе, купили плац површине 12 ари где ћемо до 1.јуна следеће године изградити један модеран дистрибутивни магацински простор – рекао је Дарко Вукашиновић власник “Прима-издаваштво и дистрибуција”.

Фирма “Прима- издаваштво и дистрибуција” је савремена, модерна и у складу са светским стандардима, велика улагања пратила су њен развој све године постојања:

-Велико улагање јесте, али добар део тога сам добио као подстицај од државе Србије. Преко Фонда за развој добио сам 18.000.000 динара од те суме 20% бесповратних средстава, што је мени и мојој фирми много значило и тако сам започео грађевинске радове на изградњи магацинског простора – навео је Вукашиновић.

Прима је фирма која тренутно упошљава 19 радника са намером да у будућем приоду прошири свој колектив, каже Вукашиновић још једном се захваљујући руководству општине на томе што су им и овај пут изашли у сусрет.

-Велико је задовољство помоћи у развоју породичног бизниса. Дарко Вукашиновић је вредан, амбициозан, послован  човек који се издаваштвом и дистрибуцијом књига успешно  бави дуги низ година. Задовољство је што је општина Горњи Милановац могла да помогне овој породичној фирми, што је држава Србија препознала мала и средња предузећа да кроз Фонд за развој може да одвоји средства и да им помогне да се даље развијају. Оно што Дарко, није рекао а веома је важно , јесте чињеница да су се његова деца по завршеном факултету вратила у Горњи Милановац, како би наставили традицију  и породични бизнис . Више пута сам поновио да нама новац долази из привреде, без јаке привреде нема ни развоја локалне самоуправе, тако да сам захвалан свим привредницима општине Горњи Милановац на њиховом добром пословању. Увек могу да се ослоне на њихову општину, општина Горњи Милановац је општина свих грађана и свих привредника који послују на нашој тероторији- рекао је Дејан Ковачевић председник општине Горњи Милановац.

Привреда општине Горњи Милановац, захваљујући успешним привредницима једна је од најздравијих у Србији.

 

 КАБИНЕТ   ПРЕДСЕДНИКА  ОПШТИНЕ  ГОРЊИ  МИЛАНОВАЦ

Previous САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ