Eng

Es

It

Sp

Завршни радови на базену у Сврачковцима

Завршни радови на базену у Сврачковцима

Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић и директор ЈКП „Горњи Милановац“ Рајко Нешковић обишли су завршне радове на изградњи базена за воду у Сврачковцима.

Укупна запремина базена је 400 м3 (две коморе од по 200 м3).

„Водовод Горњи Милановац – Рудник највећа је инвестиција Републике и општине Горњи Милановац, где предрачунска вредност комплетне инвестиције довођења рзавске воде до Рудника износи 369 милиона динара. До сада су Република и општина уложиле око 100 милиона динара. За неколико дана ће бити завршен базен овде у Сврачковцима и становници околних места ће, изградњом секундарне мреже, моћи да добијају воду са овог базена. Преостаје нам да у следећој години наставимо даље радове, ка Мајдану, и надам се да ћемо наредне године уложити око 60 милиона динара, јер је општина већ определила 30 милиона динара и очекујемо да исто толико добијемо и од Републике, што значи да би следеће године и становници уз Ибарску магистралу до Мајдана могли да добију рзавску воду. Наш главни циљ је да се Рудник напаја водом са Рзава и надам се да ћемо у наредном периоду успети и то да завршимо“, истакао је председник општине.

Ове године је, у изградњу базена у Сврачковцима, уложено око 27 милиона динара, уз заједничко учешће Републичке дирекције за воде и општине Горњи Милановац.

„Базен у Сврачковцима је први базен од Горњег Милановца ка Руднику и налази се на 369 м надморске висине. Од њега је урађено 1175 м цевовода ка базену у Мајдану. До овог базена вода долази природним падом са базена на Нешковића брду“, рекао је директор ЈКП „Горњи Милановац“ Рајко Нешковић.

Previous Посета аташеа за културу Француске амбасаде

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I