Eng

Es

It

Sp

Завршни радови на базену у Сврачковцима

Завршни радови на базену у Сврачковцима

Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић и директор ЈКП „Горњи Милановац“ Рајко Нешковић обишли су завршне радове на изградњи базена за воду у Сврачковцима.

Укупна запремина базена је 400 м3 (две коморе од по 200 м3).

„Водовод Горњи Милановац – Рудник највећа је инвестиција Републике и општине Горњи Милановац, где предрачунска вредност комплетне инвестиције довођења рзавске воде до Рудника износи 369 милиона динара. До сада су Република и општина уложиле око 100 милиона динара. За неколико дана ће бити завршен базен овде у Сврачковцима и становници околних места ће, изградњом секундарне мреже, моћи да добијају воду са овог базена. Преостаје нам да у следећој години наставимо даље радове, ка Мајдану, и надам се да ћемо наредне године уложити око 60 милиона динара, јер је општина већ определила 30 милиона динара и очекујемо да исто толико добијемо и од Републике, што значи да би следеће године и становници уз Ибарску магистралу до Мајдана могли да добију рзавску воду. Наш главни циљ је да се Рудник напаја водом са Рзава и надам се да ћемо у наредном периоду успети и то да завршимо“, истакао је председник општине.

Ове године је, у изградњу базена у Сврачковцима, уложено око 27 милиона динара, уз заједничко учешће Републичке дирекције за воде и општине Горњи Милановац.

„Базен у Сврачковцима је први базен од Горњег Милановца ка Руднику и налази се на 369 м надморске висине. Од њега је урађено 1175 м цевовода ка базену у Мајдану. До овог базена вода долази природним падом са базена на Нешковића брду“, рекао је директор ЈКП „Горњи Милановац“ Рајко Нешковић.

Претходни Посета аташеа за културу Француске амбасаде

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I