Eng

Es

It

Sp

„Жене као носиоци реформи у области заштите животне средине“

„Жене као носиоци реформи у области заштите животне средине“

Реформе у области заштите животне среднине директно се односе на поглавље 27 у процесу приступања ЕУ. Да ли су и колико, правила из ове области у нашој земљи усклађена са политикама ЕУ, покушали су да предоче и чују мишљења присутних, организатори окрулог стола ,ГМ оптимист и Млади истраживачи Србије.

Обзиром на тему, у свечаној сали општине Горњи Милановац, присуствовао велики број припадница друштвеног и јавног живота нашега града. Запослене у школским установама , привреди, локланој самоуправи ,схватиле су значај ове теме и узеле активно учешће у дискусији.

Уводним излагањем заменица председника општине Јадранка Достанић, упознала је присутна о активностима локалне самоуправе када су у питању мере заштите животне средине. Поред постојећих, које се активно спроводе, у припреми су и нове.Мере о којима је реч, тичу се селекције отпада за које би едукација предшколаца и деце школског узраста требало да почне на јесен ове године. Заменица је овом приликом похвалила напоре и залагања вршиоца дужности директора ЈКП Ивана Лазовића.

„Ми као локлана самоуправа интезивно ћемо радити, првенствено на селективном одлагању отпада и то ће бити један од приоритета у неком скоријем периоду, а за све остало смо отворени за сарадњу. Јако ми се допадају ваше активности, оне за које сазнам и које видим.Ми ћемо их у сваком случају подржати, а посебно причу о родној равноправности“, рекла је заменица председника општине Јадранка Достанић на крају уводног излагања, а присутне је информисала и о својој директној улози о спровођењу политике родне равноправности, како на ранијим функцијама тако и на функцији коју сада обавља.

У даљем току састанка приказан је филм шведске продукције “Приручник за одрживост родне равноправности“, а своја искуства у раду са децом на градском односно сеоском подручју на тему заштите животне средине, изнеле су учитељице Љиљана Ђуровић и Мирјана Вучетић.

Циљ одржавања овог округ стола је повећавање улоге жена у реформама које доноси EU acquisa у области животне средине.

Previous Санација моста у Заграђу

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I