Житељи Драгоља добили нов асфалтирани пут

У оквиру инфраструктурних радова на подручју општине Горњи Милановац,наставља се асфалтирање некатегорисаних и локалних путних праваца. Данас је асфалтирана деоница локалног путног правца у Драгољу, иначе најудаљенијој Месној заједници у северном делу наше општине. Дужина пута је 630 метара, а вредност ове инвестиције износи око 4.397.000динара. Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац, заједно са својим сарадницима обишао је радове.

-Месна заједница Драгољ је гранична Месна заједница са општином Аранђеловац. Ми покушавамо да равномерно распоредимо буџет на комплетној територији општине Горњи Милановац. Радимо у прањанском крају, радимо у рудничком, радимо и овде у качерском крају. Покушавамо на сваки начин, колико је то могуће , односно колико нам дозволе средства из буџета, да урадимо једнако путних праваца у свим деловима општине. Овде смо имали велике падавине у протеклих месец дана које су у великој мери оштетиле путеве. Успели смо да санирамо шест путних праваца. Укупно пет  километара путева смо поново насипали и вратили у пређашње стање. Остало је још нешто мало да се уради тако да ће машине Јавног предузећа за изградњу доћи у петак да наставе са радовима, како би територија целе месне заједнице била покривена. Са председником Месне зајееднице сам разговарао шта требе радити у будућем периоду, тако да смо се оквирно договорили који су то путни правци који ће се радити наредне године како би им олакшали живот на селу. Оно што морам да истакнем јесте да је председник МЗ Драгољ, рекао да су овде мештани презадовољни са буџетом који издвајамо за пољопривреду  и да сви користе  буџет за пољопривреду општине Горњи Милановац. Овим путем позивам све пољопривреднике да се пријаве за субвенције. Новца има довољно, и у овој години ћемо успети много тога да урадимо са близу 66 милиона динара субвенција колико смо планирали за пољопривреду.- рекао је  Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац.

Месна заједница Драгољ удаљена је од седишта општине више од 30 километара, сваки метар асфалта за мештане овог краја је од велике важности.

-Налазимо се у Драгољу на потесу Равништа. Припремни радови за асфалтирање ове деонице су започети током прошле седмице и ево данас се завршава асфалтирање. Овај пут повезује Равништа са центром села и други део пута који се рачва, са “драгољским брдом”. Овај пут је од изузетно великог значаја за све мештане овог краја. Због саме конфигурације терена, овде је раније било доста проблема. Након великих киша, вода је односила пут, тако да су машине Јавног предузећа за изградњу морале да долазе да чисте пут како би мештани могли да га користе.- рекао је Никола Јаћимовић, председник МЗ Драгољ.

КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

Previous Потписан споразум о сарадњи између општине Морфу са Кипра и општине Горњег Милановца