Eng

Es

It

Sp

16 дана активизма против насиља над женама

16 дана активизма против насиља над женама

Сваке године од 25. новембра до 10. децембра обележава се „16 дана активизма против насиља над женама“. У питању је глобална, светска кампања коју обележава 1.700 организација у преко 100 држава света. Кампања почиње 25. новембра Међународним даном борбе против насиља над женама и завршава се 10. децембра Међународним даном људских права.

Општина Горњи Милановац придружила се овој акцији, чији је главни циљ подизање свести и преузимање акција за сузбијање насиља над женама.

Званична боја кампања је наранџаста, као симбол светле и оптимистичне будућности ослобођене од насиља над женама и девојчицама.

Као део ове иницијативе, организују се догађаји у земљама широм света, а знаменитости у градовима осветљене су наранџастом бојом, како би се скренула пажња на ово важно питање. Прошле године, у оквиру кампање осветљени су многи знаменити објекти укључујући пирамиде у Египту или седиште Уједињених нација у Њујорку. Због тога ће зграда Дома културе у Горњем Милановцу бити осветљена наранџастом бојом.

Previous Одржана седница Општинског већа

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I