Eng

Es

It

Sp

Свечана седница Штаба за ванредне ситуације

Свечана седница Штаба за ванредне ситуације

У Свечаној сали зграде Окружног начелства одржана је свечана седница Општинског штаба за ванредне ситуације поводом Међународног дана цивилне заштите.

На дневном реду нашле су се три тачке: обраћање команданта Општинског штаба за ванредне ситуације општине Горњи Милановац поводом обележавања Међународног дана цивилне заштите,информација о достигнутом нивоу изграђености система заштите и спасавања општине Горњи Милановац и разматрање иницијативе за попуну јединица цивилне заштите опште намене на територији општине Горњи Милановац.

Сектор за ванредне ситуације организовао је, у сарадњи са Иницијативом за превенцију и спремност у случају катастрофа за регион Југоисточне Европе (DPPI SEE), семинар под називом „Припрема локалне заједнице за реаговање у ванредним ситуацијама“, у оквиру којег је обележен и Светски дан цивилне заштите.

Седницом је председавао председник општине и командант Штаба Дејан Ковачевић, а поред чланова Штаба присуствовали су и начелник Моравичког управног округа Слободан Јоловић, начелник Одељења за ванредне ситуације Моравичког округа Драгиша Броћић, представници ловачког удружења Војвода Милан Обреновић и представници месних заједница.

Председник општине поздравио је присутне чланове Штаба и изразио захвалност што су дошли на данашњу свечану седницу. Према његовим речима жели пре свега дапружи подршку новом начелнику Општинског штаба и истакао да је уверен да ће господин Димитријевић, као искусан војни официр, успети да испуни све задатке на овој новој функцији.

„Општина Горњи Милановац је свесна ризика који постоје, не само код нас, већ и на нивоу Моравичког округа и ми смо спремни да се укључимо у све заједничке активности“, рекао је председник општине.

„Окружни штаб за ванредне ситуације донео је препоруку штабовима у Чачку, Горњем Милановцу, Лучанима и Ивањици да до краја месеца изврше попуну јединица цивилне заштите за опште намене тако што ће Чачак попунити формације најмање три чете са 360 људи, а ове три општине по једну чету са 120 људи. Тако ћемо имати 720 људи на располагању да ангажујемо у сваком тренутку и ако том броју додамо поверенике и заменике повереника цивилне заштите по месним заједницама, на територији Моравичког округа ћемо имати на располагању око 3000 људи“, истакао је начелник Моравичког управног округа Слободан Јоловић.

„Циљ је да се до краја маја формирају оперативне јединице, за нашу општину на нивоу чете до 120 људи, које ће бити опремљене, обучене и оспособљене. Кратак је рок да се то испуни и ми ћемо уложити максимални напор да то остваримо. Данас смо видели и добру вољу привредних друштава и ловачког удружења да узму учешће у томе и надам се да ћемо испоштовати овај рок. Процењено је да општини Горњи Милановац треба око 760 људи организованих у 13 самосталних водова (на територијалном принципу) и 2 самостална одељења“, рекао је Милорад Димитријевић, нови начелник Општинског штаба за ванредне ситуације општине Горњи Милановац.

Previous Председник општине предавач на Златибор опену 2017

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I