Eng

Es

It

Sp

Припремни састанак за командно-симулациону вежбу

Припремни састанак за командно-симулациону вежбу

У Малој сали органа општине Горњи Милановац одржан је припремни састанак за извођењекомандно-симулационе вежбе, која ће бити реализована 21. и 22. фебруара у Горњем Милановцу. Сектор за ванредне ситуације и Национални тренинг центар са ванредне ситуације у сарадњи са Црвеним крстом Србије организује вежбу у оквиру пројекта „Развој локалне заједнице за деловање у несрећама“.

Циљ вежбе је побољшање капацитета локалне самоуправе за одговор на елементарне непогоде и друге несреће.

Предвиђено је да на вежби учествује Штаб за ванредне ситуације општине Горњи Милановац.

„На недавном састанку са представницим Црвеног крста из Горњег Милановца донели смо закључак да се једна оваква вежба треба организовати у Горњем Милановцу и захваљујем вам се што сте изабрали нашу општину за реализацију исте. Општински Штаб за ванредне ситуације стоји на располагању за све што је неопходно да се оваква вежба реализује и надам се да ћемо овом вежбом показати да смо спремни да се ухватимо у коштац са свим изазовима који се могу појавити у будућности“, истакао је председник општине Горњи Милановац и командант Штаба за ванредне ситуације Дејан Ковачевић.

   

У име Црвеног крста Србије учесницима састанка обратио се координатор програма за деловање у несрећама Ђула Лошонц, који је представио план за реализацију саме вежбе.

„Жеља нам је да кроз вежбу и симулацију утврдимо на који начин превазићи евентуалне слабости у систему и идентификовати шта може да се поправи. Потребно је заједнички да испитамо и проверимо систем комуникације и координације у ванредним ситуацијама. Циљ је јачање координативне улоге Штаба за ванредне ситуације општине Горњи Милановац, пре свега на превенцији и континуиран рад на смањивању ризика. Кроз симулациону вежбу на рачунарима покушаћемо да идентификујемо све евентуалне слабе тачке“, рекао је Лошонц.

„Драго ми је да је за ову вежбу одабран Горњи Милановац, као локална самоуправа са територије Моравичког округа. Ова вежба обухвата велики број учесника. Значајно је то за Горњи Милановац јер ни ову општину нису мимоишле неприлике у неком ранијем периоду, пре свега поплаве“, истакао је начелник Одељења за ванредне ситуације Моравичког округа Драгиша Броћић.

Previous Одржана петнаеста седница Општинског већа

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I