Eng

Es

It

Sp

Одржана петнаеста седница Општинског већа

Одржана петнаеста седница Општинског већа

У Великој сали органа општине Горњи Милановац одржана је петнаеста седница Општинског већа. На дневном реду нашло се петнаест тачака.

На почетку седнице усвојен је Записник са четрнаесте седнице Општинског већа, која је одржана 21. децембра 2016. године. Наредне три тачке односиле су се на урбанизам и известилац је био урбаниста из Одељења за урбанизам, комунално стамбене и имовинско правне послове. Већници су једногласно усвојили предлог Одлуке о приступању изради измене Плана генералне регулације „Горњи Милановац 2025“, предлог Одлуке о усвајању Плана детаљне регулације за нову радну зону „Срчаник“ у Клатичеву и предлог Одлуке о изради Плана детаљне регулације за потез „Ражаник“.

Усвојено је Решење о давању сагласности за привремено постављање металног стуба (WiFi дрвета) у Централном градском парку. Председник општине истакао је да ће и наши суграђани, по узору на становнике већих градова, имати бесплатан приступ интернету и пуњачима за мобилне телефоне. Усвојен је и предлог Одлуке о прибављању покретних ствари у јавну својину општине Горњи Милановац. Већници су разматрали и усвојили Предлог програма коришћења средстава Буџетског фонда за заштиту животне средине општине Горњи Милановац у 2017. години, Предлог програма расподеле средстава остварених од накнаде за коришћење минералних сировина на територији општине Горњи Милановац у 2017. години, Предлог програма коришћења средстава за унапређење безбедности саобраћаја на путевима на територији општине Горњи Милановац у 2017. години и Предлог плана инспекцијског надзора Општинске управе општине Горњи Милановац. Усвојен је и Записник Комисије за утврђивање основа и висине накнаде штете услед уједа и напада паса луталица. Према речима општинског правобраниоца Марије Филиповић, радом Комисије избегнути су трошкови судских поступака и уштеђен је значајан новац. Усвојени су и предлози Решења о употреби средстава текуће и сталне буџетске резерве и Решења о промени апропријације. Разматран је и Предлог решења по жалби Министарства одбране Републике Србије(Секретаријата министарства, Дирекције за имовинско правне послове Одељења у Београду), изјављене на решење Општинске управе општине Горњи Милановац (Пореско одељење) од 10. јуна 2014. године.

„Што се тиче тачака дневног реда које се односе на урбанизам, улазимо у процедуру измене Генералног урбанистичког плана а након тога ћемо Детаљним урбанистичким планом одредити куда ће пролазити приступна саобраћајница за ауто-пут, а према Идејном решењу које је одобрило Јавно предузеће „Путеви Србије“ то би био потез од „Tенка“ према Такову. Друго Решење је донето због потребе да урбанистички решимо радну зону „Срчаник“ и то је значајна инвестиција за општину Горњи Милановац и њен развој. Добијањем могућности да градимо приступну саобраћајницу и нову Индустријску зону идемо у правцу економског напретка наше општине. Већници су дали сагласност занабавку нових аутомобила за потребе Општинске управе, јер су постојећи аутомобили већ дуго у употреби и значајна средства се свакодневно издвајају за њихову поправку и одржавање. Питање је зашто је неко у прошлом периоду продао возило које је било намењено запревоз председника општине, а да није набавио друго. Ми смо одговорни и према имовини општине Горњи Милановац али и према безбедности запослених у Општинској управи који користе службена возила или се у њима возе. Ми постижемо вансудска поравнања са свим грађанима који су били жртве напада паса луталица. Када упоредимо судске пресуде у ранијем периоду, за које су из буџета издвајана значајна средства, то су вишеструко веће суме у односу на оне које ми споразумом договарамо са грађанима који су претрпели штету. Надам се да ће ово питање бити решавано на државном нивоу јер ово није само проблем наше општине већ многих локалних самоуправа у Србији“, истакaо је председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић.

Previous Састанак са геронтодомаћицама

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I