Eng

Es

It

Sp

Милановац и Комуна Вефсн учесници у пројекту „ERASMUS +“

Милановац и Комуна Вефсн учесници у пројекту „ERASMUS +“

Општина Горњи Милановац је, у сарадњи са Комуном Вефсн (Vefsn kommune), учесник у пројекту Erasmus + „Сећај се да би разумео“ (Understanding is remembering).

Горњи Милановац наступа као општина партнер Комуни Вефсен и за овај пројекат општинама су додељена средства у износу од 40.000 евра.

Главни циљ пројекта је обезбеђивање мобилности младих, да се две заједнице учине привлачнијим за младе људе и да науче више о темама као што су једнакост, поштовање и инклузија.

Tакође, један од циљева је и подизање свести на локалном, националном и међународном нивоу на догађаје од пре 75 година, када су југословенски заробљеници стигли у концентрационе логоре у Вефсену и 30 година постојања Норвешке куће у Горњем Милановцу.

У оквиру пројекта планиране су две посете младих. У јуну ће група младих из Горњег Милановца посетити Норвешку, док је узвратна посета њихових вршњака из Норвешке планирана за септембар.

Ово је изузетно значајан пројекат за општину Горњи Милановац јер показује да је наша општина препозната на међународном нивоу и омогућава младим људима из наше општине да упознају своје вршњаке у свету и да са новим знањима и познанствима стигну кућама.

Previous Министар Шарчевић и Марко Благојевић посетили Горњи Милановац

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I