Eng

Es

It

Sp

Милановац учесник „Еко-квиза“

Милановац учесник „Еко-квиза“

У организацији Јавно комуналног предузећа „Градска чистоћа“ из Београда одржано је прво републичко такмичење из екологије„Еко-квиз“. Такмичење је одржано у Пионирском граду у Београду, уз учешће екипа из Београда, Зрењанина, Врања и Горњег Милановца.

„У петак, 3. новембра, Основна школа „Таковски устанак“ из Такова представљала је нашу општину на републичком такмичењу „Еко-квиз“. Предузеће „Градска чистоћа“ из Београда организовало је овај квиз, а под покровитељством града Београда. Њихова идеја је да се деца кроз игру и знање уведу у материју очувања животне средине. Наша деца су освојила четврто место и то је велики успех, ако се узме у обзир да је у питању републичко такмичење. Важно је учествовати у оваквим такмичењима. Поред Београда и Горњег Милановца, учешће у квизу узели су и Зрењанин и Врање. Општина Горњи Милановац обезбедила је ваучере у једној спортској радњи за учеснике из наше општине“, рекла је Драгана Никитовић, која је била координатор овог такмичења за нашу општину.

Главни мото квиза је „Прљаво или чисто није исто“, а учесницима из наше општине компанија „Swisslion Takovo“ обезбедила је слатке пакетиће.

„Општинска управа у Фонду за заштиту животне средине има издвојена средства управо за ову врсту пројеката који служе за едукацију деце. Важноје да наши најмађи суграђани од малих ногу уче о екологији и њеној важности. Природу морамо да чувамо, јер другу немамо. Ово је прво републичко такмичење овог типа и договор је да се организује у будућности, уз учешће већег броја градова и општина. Поред Општинске управе, у организације је учествовало и ЈКП „Горњи Милановац“, јер је и њима у интересу да се чува животна средина и да се млади едукују у вези са селективним одлагањем отпада“, истакао је начелник Општинске управе Александар Јевтовић.

Градоначелник Београда Синиша Мали уручио је начелнику Јевтовићу Захвалницу за несебичну подршку и помоћ Општинске управе Горњи Милановац у организацији овог такмичења.

Previous „Тражи се Љубица“

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I