Eng

Es

It

Sp

Начелник Општинске управе о актуелним темама

Начелник Општинске управе о актуелним темама

Начелник Општинске управе општине Горњи Милановац Александар Јевтовић одржао је редовну конференцију за медије, како би грађане упознао са новостима у њеном раду.

Три теме су доминирале на конференцији, и то: Решење којим се даје сагласност општини Горњи Милановац на техничку документацију у погледу мера заштите од пожара за озакоњење и реконструкцију објекта Дома културе, техничка модернизација Општинске управе и увођење интернета на Тргу кнеза Михаила.

„Општина Горњи Милановац добила је, 5. априла 2017. године, Решење којим се даје сагласност општини Горњи Милановац на техничку документацију у погледу мера заштите од пожара за озакоњење и реконструкцију објекта Дома културе. Ово је једна јако лепа вест за све грађане општине Горњи Милановац, јер смопосле дужег временског периода добили сагласност на Пројекат.Сада следи излазак противпожарне полиције на лице места, како би утврдила да ли су сви радови изведени у складу са овим Пројектом за који је добијена сагласност и онда ћемо у кратком року добити сагласностпротивпожарне полицијеза употребу, што нам је и основни документ због којег Дом културе није могао да се користи. Дом културе ће врло брзо бити у употреби, али онако како то закон налаже, са свим потребним дозволама и испуњеним свим условима који обезбеђују безбедност свим посетиоцима овог објекта. Настављена је реформа Општинске управе. После промене саме организационе структуре, настављамо даље са модернизацијом рада, све у циљу да наши грађани могу што брже и ефикасније да остваре своја права. С тим у вези, сагледали смо како у наредном периоду можемо да уштедимо новац. Прошле седмице смо набавили четири фотокопир уређаја, које смо поставили на свим спратовима и који опслужују одређени број рачунара у Општинској управи. Више се неће користити штампачи појединачно у канцеларијама, већ ће се, ради уштеде, користити фотокопир уређаји. Досадашња потрошња тонера на нивоу године коштала је око милион динара. Нови фотокопир уређаји могу да одштампају много више отисака за нижу цену. Цена тонера за ове уређаје је око четири хиљаде динара за 15000 страна, док је за штампаче била две хиљаде динара и могло се одштампати 1000 страна. Изменама Закона о финансирању локалне самоуправе нашој општини, као једној од успешнијих, смањен је прилив средстава и потребно је да тај новац надоместимо уштедама. Ово је један од начина на који штедимо, а уједно и имаћемо податке колико ко од запослених користи ове апарате и спречићемо расипање материјала. Сви уређаји имају гаранцију три године, па у том периоду немамо ни трошкове поправки. Трећа позитивна вест је да су представници компаније „Телеком Србија“ завршили постављање Wi Fi дрвета и његовим пуштањем у рад Трг кнеза Михаила ће бити покривен интернетом, а постојаће могућност да се и телефони пуне јер постоје пуњачи за све типове телефона.Као што је и председник општине истакао наши суграђани ће, по узору на становнике већих градова, имати бесплатан приступ интернету и пуњачима за мобилне телефоне.Горњи Милановац је један од десет градова у Србији који имају постављено Wi Fi дрво у Централном градском парку. Такође је и Канцеларија у Прањанима добила АДСЛ прикључак за интернет, а већ данас су на терену комисије које обилазе и канцеларије по другим селима, како би се утврдило тренутно стање и могућност да се адаптирају и имају функцију као и она у Прањанима“, истакао је начелник Општинске управе.

Previous Рудник домаћин најбољим стрелцима

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I