Eng

Es

It

Sp

Наставак активности јавних предузећа

Наставак активности јавних предузећа

Јавно предузеће за изградњу општине Горњи Милановац, поред свакодневних активности на изградњи путне инфраструктуре, изводи радове на чишћењу река и потока на територији општине.

„Јавно предузеће за изградњу општине Горњи Милановац изводи радове на чишћењу и санацији корита река и потока на градском подручју, али ћемо и на сеоском подручју изводити исте радове јер је то у нашој надлежности. Сада смо тренутно на локацији Ивички поток, где смо пребацили сву механизацију којом смо очистили 2.5 километара корита реке Деспотовице. Након завршетка овог посла, активности чишћења спровешће се и на потоцима Јакљево и Бацковац. На свим овим локацијам санирамо и мостове који се на њима налазе“, рекао је директор Јавног предузећа за изградњу Божидар Вучетић.

Јавно комунално предузеће „Горњи Милановац“ спроводи акцију прања контејнера на градском и приградском подручју и места на којима се они налазе.

„Од 21. августа смо кренули у акцију прања и чишћења посуда за одлагање отпада. Поред чишћења и прања контејнера, обавезали смо се и да уредимо простор око њих. То није дуго рађено у Горњем Милановцу и очекујем да све завршимо до краја септембра. Извршили смо промене у организацији функционисања предузећа и то даје резултате, док ћемо у наредном периоду урадити нову систематизацију радних места и након тога град ће бити још чистији када су у питању и зеленило и инфраструктура која је у надлежности ЈКП „Горњи Милановац“. У року од десет дана наставићемо акцију селективног прикупљања отпада, папира и пластике, која је престала да се спроводи одавно. И у школама ћемо најмлађе суграђане упознати са овом акцијом, како би од малих ногу били свесни значаја селективног прикупљања отпада“, истакао је вршилац дужности директора ЈКП „Горњи Милановац“ Иван Лазић.

Previous Одржана седница Општинског већа

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I