Eng

Es

It

Sp

Састанак са геронтодомаћицама

Састанак са геронтодомаћицама

Заменица председника општине Горњи Милановац Јадранка Достанић одржала је, у Малој сали органа општине, састанак са геронтодомаћицама које су биле ангажоване преко Центра за социјални рад, а чије је ангажовање престало крајем 2016. године због потребе усаглашавања са законским прописима. Састанку је присуствовало 16 од 18, у ранијем периоду, ангажованих геронтодомаћица.

Заменица председника општине Јадранка Достанић је на почетку састанка објаснила присутним геронтодомаћицама зашто је дошло до престанка њиховог ангажмана, односно престанка пружања услуга корисницима.

„Лиценце за рад геронтодомаћица добила је већина Центара за социјални рад у Србији, што са нашим Центром није случај, па ћеопштина Горњи Милановац преузети на себе, поред финансирања, и организацију око помоћи старим лицима, све у складу са законом.Такође се издвајају средства и за добијање сертификата за сваку геронтодомаћицу, који је по закону неопходан, да би се обављала оваква врста пружања помоћи. Тренутно се ради на изради новог Правилника који би заменио постојећи који је донет још 2008. године, на основу којег ће социјални радници извршити ревидирање постојећег списка корисника у корист оних којима је неопходна помоћ, како у граду тако и на селу. По новом Правилнику ће се јасно прецизирати које су то обавезе геронтодомаћица приликом пружања услуга корисницима. У селима постоји посебна потреба за овим услугама али се често наши суграђани са сеоског подручја не јављају за помоћ. Имамо и подршку ресорног министарства, значајна средства ће и ове године бити пренета општини Горњи Милановац, што је потврдио и министар Вулин током прошлогодишње посете. Изражавам задовољство одржаним састанком и израженим професионалним и хуманим односом који су до сада геронтодомаћице показивале према корисницима“, истакла је заменица председника општине.

Previous Савиндан у Срезојевцима

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I