Eng

Es

It

Sp

Одржана седница Скупштине општине

Одржана седница Скупштине општине

У Великој сали органа општине Горњи Милановац одржана је шеснаеста редовна седница Скупштине општине Горњи Милановац. На дневном реду нашло се осамнаест тачака.

Као прву тачку дневног реда Скупштина општине донела је Одлуку о бесплатном и превозу са попустом у јавном линијском превозу путника на територији општине Горњи Милановац.

Такође, донета је и Одлука о реализацији буџета јединице локалне самоуправе у делу плана расхода социјалне заштите за 2018. годину.

Усвојено је Решење о размени земљишта на катастарским парцелама бр. 693/3, 693/4 и 573/2 КО Горњи Милановац.

Одборници су усвојили Решења о давању сагласности на Програм пословања за 2018. годину ЈКП „Горњи Милановац“, Јавног предузећа за изградњу општине и Јавног предузећа за водоснабдевање „Рзав“ Ариље. Решењима Скупштине општине дата је сагласност на Планове рада са финансијским плановима за 2018.годину установа чији је оснивач општина, и то: Установе за културу, уметност и ваншколско образовање „Културни центар“, Библиотеке „Браћа Настасијевић“, Музеја рудничко-таковског краја, Установе „Спортско-рекреативни центар“, Апотеке Горњи Милановац, Дома здравља, Туристичке организације општине, Предшколске установе „Сунце“, као и Центра за социјални рад.

На предлог Општинског већа, одборници су дали сагласност на Правилнике о раду Културног центра, Библиотеке „Браћа Настасијевић“ и Музеја рудничко-таковског краја.

Након последње овогодишње седнице Скупштине општине председник Скупштине Лазар Николић истакао је следеће: „Драго ми је да смо међу првима усвојили буџет општине за 2018. годину и спокојни улазимо у 2018. годину. Од априла, када је формирана нова владајућа коалиција, има више политичке стабилности и одлуке се доносе знатно брже. Мислим да има више дискусије у парламентарном животу од када сам на месту председника Скупштине. Све је транспарентно у нашем раду и тако ће остати и у будућности“.

Previous Еко поглед на наш град

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I