Eng

Es

It

Sp

Одржана шеснаеста седница Општинског већа

Одржана шеснаеста седница Општинског већа

У Великој сали органа општине одржана је шеснаеста седница Општинског већа општине Горњи Милановац. На дневном реду нашло се тринаест тачака. Седницом је председавао председник општине Дејан Ковачевић.

На почетку седнице усвојен је записник са петнаесте седнице Општинског већа, одржане 1. фебруара 2017. године.

Наредне две тачке односиле су се на спроведени референдум о увођењу самодоприноса за подручје Месне заједнице Луњевица. Начелник Одељења за општу управу и послове органа општине Горан Даничић истакао је да је Скупштина општине, на седници у децембру, донела одлуку да се референдум одржи 13., 14. и 15. јануара 2017. године. Према његовим речима референдум је успео пошто је изашло више од половине уписаних бирача и донета је одлука да се уведе самодопринос. Од 415 уписаних грађана, на изјашњавање је изашло 307 грађана, од којих је њих 240 гласало за увођење самодоприноса што је око 74%.Општинско веће донело је Закључак о усвајању Извештаја о резултатима референдума ради доношења Одлуке о увођењу самодоприноса у новцу за подручје МЗ Луњевица, за период 01.03.2017. до 28.02.2022. године и Закључак о утврђивању Предлога Одлуке о проглашењу Одлуке о увођењу самодоприноса у новцу за подручје МЗ Луњевица, за период 01.03.2017. до 28.02.2022. године и упућује их Скупштини општине на разматрање и доношење.

Општинско веће донело Закључак о утврђивању ПредлогаОдлуке о изменама и допунама Одлуке о максималном броју запослених на неодређено време у органима општине Горњи Милановац, јавним предузећима и установама чији је оснивач општина Горњи Милановац и упућује га Скупштини општине на разматрање и доношење. Према речима начелника Општинске управе Александра Јевтовића разлог за измене и допуне је чињеница да је на претходној седници Скупштине општине Мира Мирковић разрешена дужности директора Туристичке организације и да је за њу потребно отворити ново радно место у Туристичкој организацији а у исто време један запослени у „Спортско-рекреативном центру“ отишао је у пензију и то радно место је угашено.

Већници су донели Закључак о утврђивању Предлога кадровског плана Општинске управе и Општинског правобранилаштва општине Горњи Милановац у 2017.години, који је упућен Скупштини општине на разматрање и доношење и Закључак о усвајању Предлога измена и допуна Правилника о организацији и систематизацији радних места у Општинској управи, кабинету Председника општине и Општинском правобранилаштву општине Горњи Милановац.

Општинско веће донело је Закључак о утврђивању ПредлогаОдлуке о усвајању Локалног акционог плана запошљавања општине Горњи Милановац за 2017.годину и упутило га Скупштини општине на разматрање и усвајање.„Као што је то рекла и известилац, начелница Одељења за друштвене делатности Сандра Раловић, буџетом општине за 2017. годину предвиђено је 15 милиона динара као подршка запошљавању у нашој општини. У сарадњи са Националном службом за запошљавање, привредницима и незапосленим суграђанима дошли смо до закључка да је највеће интересовање за ове две мере које смо предвидели, а то су субвенције за самозапошљавање и јавни радови. За самозапошљавање је одвојено 5,6 милиона динара а за јавне радове 9,4 милиона динара. У наредном периоду биће расписан конкурс за самозапошљавање незапослених лица а биће потребе да се у јавним предузећима и установама ангажују додатни радници, што ће се реализовати кроз јавне радове“, истакао је председник општине Дејан Ковачевић.

Као пету тачку дневног реда већници су донели Закључак о утврђивању ПредлогаОдлуке о условима и начину финансирања удружења из буџета општине Горњи Милановац и упутили га Скупштини општине на разматрање и доношење.„Конкурс ће бити објављен чим ова Одлука ступи на снагу. Морао сам да ставим ван снаге Одлуке које су важиле у претходном периоду јер су их доносили ненадлежни органи. Наиме, бивши председник општине је сам доносио Одлуке и сам је одлучивао како ће се новац делити. Тек пошто Скупштина усвоји ову Одлуку ми ћемо образовати Комисију која ће одлучивати и расподељивати средства удружењима и верским заједницама. За ову намену опредељено је око 6 милиона динара. Ми смо све Одлуке институционализовали, донели их на Већу и Скупштина их је касније потврдила“, рекао је председник општине.

Општинско веће донело је Решење по жалби Скупштине зграде Ивице 3А Горњи Милановац, изјављене на Закључак Општинске управе општине Горњи Милановац, Одељење за инспекцијске послове бр.4-07-355-5/2017 од 13.01.2017.годинеи Решења о употреби средстава текуће буџетске резерве.

Такође, Општинско веће донело је Закључак о утврђивању предлога Решења о давању сагласностина Статут Дома здравља Горњи Милановац и Закључак о прихватању Одлуке Управног одбора ЈП за водоснабдевање „Рзав“ Ариље, број: 376/2017. од 26.1.2017.године и упутило их Скупштини општине на доношење.

Previous Министар одбране посетио Горњи Милановац

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I