Eng

Es

It

Sp

Посета штампарији „РП“

Посета штампарији „РП“

Председник Скупштине општине Горњи Милановац Лазар Николић посетио је данас штампарију „РП“. Председник Скупштине разговарао је са директором фирме Марком Ракићем, након чега су заједно обишли производне погоне и магацин.

Штампарија „РП“ основана је 1989. године и данас послује са преко 400 купаца.

„Сви из ове области смо знања и технологије научили у Типопластици. Милановац је сада један од највећих центара у Европи, када је флексо штампа у питању. Тај резултат није дошао одједном, све су те фирме још пре 30 година почеле са радом и свој успех и име градили годинама. Ми смо у фирми 2003. године прерадили 50.000 квадрата, ми тако рачунамо колико нам изађе робе, док ћемо у 2017. години да прерадимо 3.200.000 квадрата. Наша локална штампарска индустрија је изузетно јака по питању квалитета, стандарда, образовања и знања. Обишао сам пуно европских штампарија и могу вам рећи да смо на нивоу најбољих штампарија на Западу, у сваком погледу“, рекао је Марко Ракић.

Штампарија „РП“ има 34 запослена радника и сваке године се пружа шанса младим људима. У последњих годину дана пет момака добило је посао и тренд раста броја запослених ће се наставити. Компанија обавља своју делатност на 2400 м2 радног простора.

„Ова компанија је пример успешног пословања и одличног односа према запосленима и Горњи Милановац треба да се поноси оваквим привредним субјектима. Они су лидер у Србији у производњи флексо штампе, а графичка индустрија у Горњем Милановцу је препозната у Европи и на нама је да им помогнемо на све могуће начине, јер су они наш понос. У сталном смо дијалогу са нашим компанијама и отворени смо, као локална самоуправа, са сваку врсту помоћи и сарадње“, истакао је председник Скупштине општине Лазар Николић.

Према одређеним проценама у 2017. и 2018. години 20 милиона евра ће бити инвестирано у штампарску индустрију у Горњем Милановцу.

Previous Завршена улица Бранка Радичевића

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I