Eng

Es

It

Sp

Потписан коалициони споразум

Потписан коалициони споразум

У кабинету председника општине Горњи Милановац потписан је коалициони споразум између Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије, којим се формира нова одборничка већина у Скупштини општине Горњи Милановац.

Споразум су потписали председник општине и председник Општинског одбора Српске напредне странке Дејан Ковачевић и председник Општинског одбора Социјалистичке партије Србије Јовица Царевић.

„На седници Скупштине општине Горњи Милановац, која је заказана за 18. април, биће формирана нова одборничка већина и биће промењен председник Скупштине општине и поједини чланови Општинског већа. После изборног успеха Александра Вучића на председничким изборима природно је да Српска напредна странка направи коалицију са коалиционим партнерима који су озбиљно схватили кандидатуру Александра Вучића као заједничког кандидата за председника Србије и радили да он победи у првом кругу што је и учинио, и то убедљиво. Користим прилику да се захвалим свим грађанима општине Горњи Милановац, свим члановима Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије који су подржали нашег кандидата, који је на нивоу општине освојио 56% гласова. Друге политичке опције које нису подржале кандидатуру Александра Вучића, не могу бити са нама у коалицији ни на локалном нивоу, ту пре свега мислим на Нову Србију и Зелену странку. По одобрењу руководства СПС-а, ја сам преговарао са председником ОО СПС Јовицом Царевићем, који ни у једном моменту преговора није тражио функцију за себе већ је делегирао нове, младе људе који ће заједно са нама наставити да раде за добробит грађана општине Горњи Милановац“, рекао је председник општине Дејан Ковачевић.

„Част и задовољство ми је, да у име Социјалистичке партије Србије, поздравим све грађане наше општине. После једне године у опозицији и једног турбулентног периода, који је нормалан у свакој странци која оде са власти, успели смо да се договоримо са руководством Српске напредне странке око формирања нове одборничке већине. Желим да се захвалим и члановима и симпатизерима СПС, који су нам пружали подршку иако смо ми у једном периоду били подељени, и који су сагласни да направимо коалицију са Српском напредном странком. Направили смо одличан резултат на председничким изборима и на основу тога сам имао врло лак задатак да са председником општине Дејаном Ковачевићем, у једном кратком и пријатном разговору, договорим коалицију на локалном нивоу. Та коалиција је значајна за СПС и ја се још једном захваљујем председнику општине што нас је испоштовао и што смо све оно што смо договорили остварили. СПС ће се у наредном периоду ослањати на младе људе и дошло је време да они преузму оне функције које припадају СПС-у. Руководство наше странке апсолутно подржава моју политику подмлађивања кадра на локалу. За председника Скупштине општине смо предложили Лазара Николића, а за чланове Општинског већа Марију Никетић, Ненада Вучићевића и Милојка Живановића“, истакао је председник Општинског одбора Социјалистичке партије Србије Јовица Царевић.

Previous Амбасадор Шведске посетио Горњи Милановац

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I