Eng

Es

It

Sp

Председник општине у обиласку села након временске непогоде

Председник општине у обиласку села након временске непогоде

Данас је горња села милановачке општине: Озрем, Горње Бранетиће, Доње Бранетиће, Горње Бањане , Теочин и Лозањ задесило тешко невреме. Град је потукао усеве у баштама, њивама и воћњацима.

Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић посетио је ова села како би се уверио у размере штете и са грађанима разговарао на који начин општина може да им помогне. Град је опустошио баште, њиве и воћњаке.

Према речима начелника Општинског штаба за ванредне ситуације Милорада Димитријевића, стрелци су дејствовали у пуном капацитету. Процена штета од стране стручних служби биће накнадно обављена.

Према оперативни подацима Републичког хидрометеоролошког завода и Радарског центра „Букуља“, на територији општине Горњи Милановац дејствовало је 14 противградних станица и испаљене су 53 ракете. На подручју које покрива 11 станица дошло је до елементарне непогоде – град. У току је сагледавање ситуације и у другим селима које је према извештају Општинског штаба за ванредне ситуације погодило невреме.

Mеханизација Јавног предузећа за изградњу од јутрос је на терену, и ради на отклањању последица штете на путној инфраструктури. Одељење за Инспекцијске послове Општине Горњи Милановац, формирало је екипе које су на терену у циљу што бржег сагледавања и процене штете од јучерашњег невремена.

Previous Посета штампарији „РП“

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I