Eng

Es

It

Sp

Предузеће Рудник д.о.о донирало санацију ђачких тоалета у ОШ “Аресније Лома„ на Руднику

Предузеће Рудник д.о.о донирало санацију ђачких тоалета у ОШ “Аресније Лома„ на Руднику

Основна школа „Арсеније Лома“ на Руднику, дочекала је спремно почетак нове школске године, а током летњег распуста успели су , захваљући донацији предузећа Рудник д.о.о, да реновирају ђачке тоалете и део школског ходника.

„Ја бих искористила прилику да се захвалим предузећу Рудник и флотација и компанији Контанго, власнику Дарку Вукобратовићу, који је кроз донацију помогао комплетно реновирање ђачких тоалета и дела ходника у матичној школи, што је наставак вишегодишње сарадње и део активности овог друштвено одговорног предузећа“, изјавила је директорка основне школе Драгана Милетић.

Од следеће календарске године, управа школе има у плану да уз помоћ Општине Горњи Милановац и донатора, уреди спољне спортске терене и замени столарију како би кроз енергетску ефикаснот остварили што већу уштеду.

„Рудник је још један добар пример и залагање и локалне самоуправе и фирме која овде гравитира у Руднику, где се уз пример добре донације обезбеђују средства да се среде конкретно тоалети.Тоалети су комплетно реновирани на Руднику, видели сте прошле године завршили смо комлетно реновирање тоалета у основној школи „Момчило Настасијевић“, прошле године исто путем донација сређени су тоалети у Такову и настављамо даље са реновирањем. Следеће године би требало да радимо тоалете у трећој основној школи, мада нам је ове године приоритет трећа школа што се тиче гасификације. Требало би да до нове године најдуже, трећа основана школа са угља пређе на гас“, истакао је приликом обиласка изведених радова у рудничкој школи члан Општинског већа задужен за школство и спорт Срђан Милићевић.

Школу на Руднику тренутно похађа 172 ђака која су распоређена у матичној школи и њеним истуреним одељењима у Угриновцима, Трудељу, Драгољу и Заграђу.

Оно што радује, а по речима директорке да је то резултат повратка младих породица на село, је 8 првака више него лане који су полазници ове школе.

Previous Наставак активности јавних предузећа

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I