Eng

Es

It

Sp

Предузеће Рудник и Флотација Рудник ДОО прво и једино предузеће у Србији – добитник међународног признања Европске агенције за безбедност и здравље на раду

Предузеће Рудник и Флотација Рудник ДОО прво и једино предузеће у Србији – добитник међународног признања Европске агенције за безбедност и здравље на раду

На међународном такмичењу Европске комисије за безбедност и здравље на раду у оквиру кампање “Здрава радна места за све генерације” предузеће Рудник и флотација Рудник доо је из области безбедности и здравља на раду добило престижно признање Европске комисије на тему “Свеобухватно спровођење безбедног и здравог рада за све запослене уз сталну примену и допуну Акта о процени ризика”.

Награда предузећу Рудник додељена је данас на Свечаној конференцији Међународне организације за безбедност и здравље на раду у Валети на Малти.

Предузеће Рудник је прво и једино предузеће које је из Републике Србије добило ову престижну награду али је ово и први пут да је једна компанија са простора бивше СФРЈ остварила овакав резултат и признање у области безбедности и здравља на раду.

Награда је уручена ауторима рада, Зорану Недељковићу, извршном директору и Љиљани Обреновић, саветници за хемију и екологију. Предузеће Рудник је једино предузеће – добитник награде које није чланица ЕУ.

У оквиру такмичења 2016.године, први корак је представљао одабир најбољих пракси на националном нивоу. Изабрани најбољи кандидати у земљи конкурисали су за ознаку примера најбоље праксе у Европи. Национално такмичење у оквиру Републике Србије спровело је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања – Управа за безбедност и здравље на раду.

Комисија Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Управе за безбедност на раду у селекцији представника из Србије на међународном такмичењу добре праксе, од приспелих радова одабрала је да Републику Србију на овом престижном европском такмичењу представљају два предузећа. Предузеће Рудник и флотација „Рудник“ доо је било једно од изабраних.

Рад на тему „Успоставлјање и унапређење безбедности и здравлја на раду за све запослене кроз практично стручно оспособлјавање и свакодневну процену ризика на радним местима“послат је на оцењивање комисији у Европску агенцију за безбедност и здравље на раду у Билбао, у Шпанију. По завршетку обраде 37 радова и према одлуци жирија награђене су компаније из следећих земаља: Србија, Немачка, Белгија, Шпанија, Финска, Аустрија и Мађарска.

Награђени рад предузећа Рудник и флотација Рудник доо посебно је истакао успешно спровођење социјалног дијалога оствареног између послодаваца и представника запослених уз холистички – хуманистички приступ реализације и примене конвенција и препорука Међународне организације рада кроз организовану превенцију и то кроз основне принципе:

• Селекција – Није сваки човек за сваки посао

• Стално оспособлјавање и обуке запослених

• Организација радне околине

• Стално остваривање социјалног дијалога на релацији послодавац – запослени

• Техничка заштита

• Здравствено образовање и промоција здравља

• Евиденција

Previous Фондација „Новак Ђоковић“ у Прањанима

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I