Eng

Es

It

Sp

Реновирана Месна канцеларија у Прањанима

Реновирана Месна канцеларија у Прањанима

У Прањанима су отворене реновиране просторије Месне канцеларије, које се налазе у склопу реконструисане зграде Дома културе. Средства у износу од 1.875.461,47 динара издвојена су из буџета општине Горњи Милановац.

„Изузетно ми је драго што смо у Прањанима овим лепим поводом. Задовољство ми је да отворим испоставу Општинске управе у Прањанима, што сам јесанас и обећао. Отварамо канцеларију која ће бити на услузи свим грађанима од Гојне Горе до Теочина. Овде ће бити стално присутна дваслужбеника Општинске управе, а уколико се буде указала потреба биће их и више. Грађани овог дела општине ће овде моћи да предају све захтеве и да ураде све оно што могу и у Услужном центру у згради општине. Желимо да смањимо непотребне издатке грађанима јер не морају више за сва документа да долазе у Милановац, као и да Прањане додатно оснажимо и да им вратимо значај, као што је то некада било. Једном седмично ће овде бити присутан и представник Канцеларије за пољопривреду, што ће бити од великог значаја за пољопривредне произвођаче из овог краја. Канцеларија за пољопривреду постоји од прошле године и њеним оснивањем добили смо планско осмишљавање пољопривредне политике на територији општине Горњи Милановац. Тако да ћемо и овде на терену видети какви су ефекти те политике и шта евентуално треба да исправимо у наредном периоду. Ово је прва, али не и последња канцеларија коју ћемо отворити у нашим селима. Жеља нам је да приближимо Општинску управу грађанима без обзира где живе. Цео пројекат је финансирала општина, са близу два милиона динара. Ми ћемо у овој години наставити реконструкцију читаве зграде Дома културе, а оно што је најзначајније уређене су просторије у којима ће бити смештена Месна канцеларија“, истакао је приликом отварања председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић.

Свечаном отварању присуствовали су и заменица председника општине Јадранка Достанић, председник Скупштине општине, секретар Скупштине општине, начелник Општинске управе, чланови Општинског већа, одборници Скупштине општине, директори јавних предузећа и установа, директор Дома здравља у Чачку др Александар Пајовић и велики број грађана и представника медија из Горњег Милановца, Чачка и Краљева.

„Ова зграда је реновирана после 70 година. Реконструисан је један део и ја се надам да ћемо успети ове године да завршимо комплетан објекат. Најважнија ствар је отварање канцеларије Општинске управе и то што грађани неће морати за основна документа да иду до града, већ ће то све моћи овде да заврше. Захваљујем се председнику општине и Општинској управи што су помогли да добијемо овакав простор, а грађанима што су били уз нас“, рекао је председник Месне заједнице Прањани и члан Општинског већа задужен за пољопривреду и развој месних заједница Радовин Веселиновић.

Председник општине је истакао да ће у наредном периоду и остале веће средине добити овакве просторије и да је Општинска управа технички потпуно спремна да одговори изазовима њене децентрализације. Доступност Општинске управе сваком грађанину, на сваком делу територије општине Горњи Милановац, главни је циљ општинског руководства.

Канцеларија у Прањанима ће већ од понедељка бити на услузи грађанима овог дела наше општине.

Previous Председник Ковачевић се састао са потпредседницом Владе Зораном Михајловић

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I