Eng

Es

It

Sp

Рзавска вода у нових тридесет домаћинстава у Брђанима

Рзавска вода у нових тридесет домаћинстава у Брђанима

Нових тридесет домаћинстава у Брђанима биће ускоро прикључено на водовод, јер су у току завршни радови на изградњи резервоара Р2, који ће бити завршен у наредних неколико дана.

„Јавно предузеће за изградњу општине Горњи Милановац завршава своје уговорене обавезе, као носиоци инвестиције на водоводу Брђани, на резервоару Р2. То је висинска зона 2, одакле ће се водом напајати око 30 домаћинстава. Ми смо 2013. године завршили висинску зону 1 и резервоар Р1, из кога се тренутно напаја око 100 домаћинстава. Ови радови који се изводе на резервоару 2 су авансни радови из 2016. године за које је уговорну обавезу стекло предузеће „Јединство“ из Севојна. Радови ће бити завршени у целости за неколико дана“, рекао је директор Јавног предузећа за изградњу општине Божидар Вучетић приликом обиласка радова.

Пројекат водовода Брђани има пет висинских зона, што је одређено висином терена. Завршени су резервоари 1 и 2, док се резервоар 3 неће градити, јер постоје технички услови да резервоар 4 напаја висинске зоне 3 и 4. Резервоар 5 је планиран за пету висинску зону.

Јавно предузеће за изградњу завршава своје обавезе изградњом резервоара Р2 јер од 1. јануара 2017. године, Општинска управа је носилац инвестиције и она ће бити инвеститор за резервоаре 4 и 5.

„Општинска управа ради на изградњи резервоара 4 и 5 и бустер станице на водоводу Брђани. Уговорена вредност радова износи 6.478.372,08 динара. Рок за извођење радова је 35 календарских дана, а извођач радова је предузеће „Јединство“ из Севојна, исти извођач који је и до сада радио на овом водоводу“, рекао је начелник Општинске управе Александар Јевтовић.

Previous Брана у Мајдану апсолутно безбедна

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I