Eng

Es

It

Sp

Састанак са инвеститорима из Немачке

Састанак са инвеститорима из Немачке

У кабинету председника општине Горњи Милановац одржан је састанак са представницим инвеститора из Немачке. Председник општине Дејан Ковачевић угостио је представнике Савета за осигурање немачких инвеститора у иностранству господу Heinz Stoppe и Roland Harle и Саша Вељковић, представник фирме „Serbia consulting“која се бави страним улагањима у Србији. У име локалне самоуправе састанку је присуствовао и помоћник председника општине Александар Видојевић.

„Милановац као индустријски град има капацитете за долазак нових инвеститора. Нама је циљ да упослимо младе људе и свака нова инвестиција је добродошла. Посебно је значајно што је предмет ове инвестиције електрана на биомасу са пелетаном, јер је један од стратешких циљева општинског руководства увођење новог система грејања са обновљивим изворима енергије, а биомаса је енергент будућности. Ми смо доступни за све што је потребно како би у Горњем Милановцу био реализован овај пројекат“, истакао је председник општине Дејан Ковачевић у уводном обраћању након чега је кроз презентацију упознао инвеститоре са Горњим Милановцем и његовом привредом, као и са потенцијалним локацијама за улагање и условима које општина Горњи Милановац може да пружи инвеститорима.

„Данас смо овде да представимо инвестицију изградње електране на биомасу са пелетаном. Електрана би била величине 10 MW, док би пелетана производила 120.000 тона пелета годишње, од чега би се једна трећина користила за поменуту електрану а остатак за продају на тржишту. Планирана вредност инвестиције износи између 50 и 60 милиона евра у зависности од пратећих садржаја који би били изграђени, попут сушионице за пелет и слично. План је да се упосли до 70 радника, који би радили у три смене. Оно што је значајно напоменути да би инвестиција била по свим стандардима Европске уније по питању заштите животне средине. Према подацима ЈП „Србијашуме“ Србија располаже са довољном количином шумске грађе која би се користила у производњи. Наравно, и пошумљавање би се обављало по свим прописаним нормама. Период изградње електране са пелетаном био би две године“, рекао је Саша Вељковић.

Након састанка у кабинету председника, потенцијални инвеститори су, у пратњи помоћника председника општине Александра Видојевића, обишли локације на којима би могла да се гради електрана.

Привредници из Немачке су обећали да ће и другим компанијама из сродних области деловања представити потенцијале Горњег Милановца.

Previous Одржана седница Општинског штаба за ванредне ситуације

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I