Eng

Es

It

Sp

Захвалница општини Горњи Милановац

Захвалница општини Горњи Милановац

Општина Горњи Милановац добила је признање за учешће у пројекту „Недеља енергије“, која је одржана у Београду, од 29. маја до 2. јуна. На свечаном отварању у Старом двору, Горњи Милановац представљали су председник општине Дејан Ковачевић и председник Скупштине општине Лазар Николић. Манифестацију су отворили градоначелник Београда др Синиша Мали, министар рударства и енергетике Александар Антић, декан Метрополитен Универзитета проф. др Ана Бован и в.д. шефа Делегације Европске уније у Србији Оскар Бенедикт.

Недеља енергије представља ново, јединствено место сусрета релевантних актера у свим сферама одрживог развоја. Фокус овог окупљања било је подизање свести јавности о многобројним темама и изазовима који се тичу енергетске безбедности, енергетске отпорности, енергетске ефикасности и заштите животне средине, као и представљање нових решења и технологија. Манифестација „ENERGY WEEK“ је регистрована на званичном сајту Европске комисије као један од догађаја који се организује током ЕУ недеље одрживе енергије (EU Sustainable Energy Week). Недеља енергије окупља представнике релевантних државних институција и локалних самоуправа, универзитета, компанија и произвођача напредних технологија, представнике школа и медија, као и цивилног сектора.

Организатори „Недеље енергије“ у Србији су Централно-европски форум за развој (ЦЕДЕФ), Министарство рударства и енергетике, Град Београд, Секретаријат за енергетику Града Београда.

Previous Биомаса – енергент будућности

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I