Eng

Es

It

Sp

Зоран Бабић у посети Горњем Милановцу

Зоран Бабић у посети Горњем Милановцу

Вршилац дужности директора „Коридора Србије“ Зоран Бабић посетио је данас општину Горњи Милановац. У пратњи председника општине Горњи Милановац Дејана Ковачевића присуствовао је вежби „Симулација пожара и саобраћајне незгоде у тунелу Шарани“. Након вежбе, одржали су састанак у кабинету председника, уз присуство директора Јавног предузећа за изградњу општине Горњи Милановац Божидара Вучетића и Горана Дуњића, надзоранад извођењем радова на ауто-путу. Главна тема састанка били су локални путеви који су оштећени приликом изградње ауто-пута.

„Желим да Вам се захвалим што сте одвојили време да посетите општину Горњи Милановац и да присуствујете изванредној вежби у тунелу „Шарани“. Та вежба је законска обавеза, али је и из практичних разлога добра јер се можемо уверити како службе функционишу. Ја сам по функцији комндант Штаба за ванредне ситуације и било ми је драго да видим да су се припадници ватрогасне јединице из Горњег Милановца одлично снашли.Траса ауто-пута Љиг-Прељина у највећој мери пролази кроз нашу општину, 29 км од укупно 40, па су и највећим делом радови вршени на територији општине Горњи Милановац и ту су се појавили највећи проблеми, али су се људи из Коридора Србије увек максимално трудили да нам изађу у сусрет. Постоји неколико путних праваца који су коришћени за изградњу Коридора 11, а који нису враћени у првобитно стање и за које нема средстава у буџету општине да се реконструишу. Два путна правца су најзначајнија, у Брђанима око 280 метара, од Цркве до локалног пута број 7 и у Семедражи, од магистрале до центра села, у дужини од око 550 метара. Постоји и проблем у Врнчанима, где нису изведени радови на искључењу са главног пута ка Врнчанима. Постоје одређени проблеми и у Бољковцима, на путу Таково-Бершићи и у још неким местима. Надам се да ћемо у сарадњи са Коридорима Србије и господином Бабићем успети да решимо те проблеме“, рекао је председник општине Дејан Ковачевић.

Вршилац дужности директора Коридора Србије Зоран Бабић истакао је да му је част што је посетио Горњи Милановац и да ће се трудити да се интензивира сарадња између Општинске управе Горњи Милановац и предузећа „Коридори Србије“, како би се решили сви проблеми који постоје и који су остали након изградње деонице ауто – пута Љиг – Прељина.

У наредном периоду ће се представници локалне самоуправе и предузећа „Коридори Србије“ чешће састајати како би и проблеми били решени што пре, као и како би се дефинисале могућности за будућу сарадњу две стране на новим пројектима.

Previous Дани кнегиње Љубице

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I